HTML

Miről szól az oldal?

2010. november 17-én nagy fába vágom a fejszém: a 25. születésnapom alkalmából belevágok egy 1 éves edzésbe, amellyel célom, hogy a jelenlegi túlsúlyt ledobjam és visszaszerezzem a régi, egészségesebb formám. A blogban elsősorban az edzés előrehaladtával látható fejlődés fotódokumentációi lesznek fent, valamint a használt edzéstervek, technikák.

Linkblog

2010.11.13. 12:36 365NE Admin

Céljaim a 365 nap edzéssel

Úgy gondolom, hogy az eredményes munkához feltétlenül tisztázni kell azt, hogy miért is fogok bele ebbe a dologba. Ez a felsorolás segít rávilágítani arra, hogy mit is akarok és elősegíti a mérhetőséget.


1. Testsúlycsökkenés:

Az, hogy mi lenne az ideális súly adott nem/kor/magasság esetén, kalkulátoronként változik.

A célom, hogy visszafogyjak 75 kg-ra. Ha végül "csak" 80 kg jön össze az sem vág földhöz, főleg, hogy a  súllyal kapcsolatban azt is ide kell venni, hogy a kiégetett zsír tömege jóval alacsonyabb, mint az épülő izomé, tehát előfordulhat, hogy a mérleg nem fog kevesebbet mutatni.

Hogy jobb legyen a mérhetőség, több mérőszámot is beépítek: a súly mellett lemérem a derekam, a combjaim, a mellkasom, a bicepsz és tricepsz méreteit. 

Emellett pedig jó indikátor lesz, ha feljönnek rám a kihízott gatyáim, vagy csak egyszerűen azt tudom majd mondani, ha a tükörbe nézek, hogy nem egy dagadt állat néz vissza :)

2. Izomzat újraépítése

Van pár fotóm a testépítős időszakból, amin jól látszik, hogy arányos, szép izomzattal rendelkeztem (ezeket majd alkalomadtán feltöltöm): célom, hogy ezt visszanyerjem, még jobb esetben meghaladjam.

3. Tartósság

365 nap edzés első hallásra komoly mennyiségnek hangzik, de jobban belegondolva ez "csupán" egy év: mit lehet elérni ennyi idő alatt? A célom az, hogy olyan testsúlyt tudjak elérni és olyan izomzatot tudjak építeni, amely megfelelő alapot biztosít a további, kevésbé intenzív, de rendszeres testmozgáshoz, amellyel fenntartható lesz az elért jobb állapot.

4. Egészség

Az edzés hiánya miatt elgyengültek, így nagyon hamar elfáradnak a vállaim, megfájdul a derekam, becsomósodnak az izmaim. A túlsúly megterheli az ízületeimet, a szívemet és a tüdőmet, rossz a vércukrom. A tavalyi évben - bár ezért inkább a stressz volt a felelős - nagyon gyakran voltam beteg. Célom, hogy a 365 nap edzéssel javítsam a szervezetem álló- és ellenálló-képességét, erősítsem az izomzatom és terhet vegyek le a létfontosságú szervekről.

5. Általános komfortérzet

Végül, de nem utolsó sorban, szeretném jobban érezni magamat a bőrömben. Szeretném, hogy nyáron a strandon jobb érzéssel dobjam le a pólóm, hogy ne kelljen azon keseregnem, hogy egy teljesen normális méretű férfi ruha szorít és/vagy rosszul áll. Célom, hogy olyan külsőt alakítsak ki, amellyel mind magam, mind a környezet maradéktalanul elégedett lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: célok alapok a 365 nap edzéshez


A bejegyzés trackback címe:

https://365napedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr272622802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása